Het motto

"Hoe moeilijker, hoe liever"

Uw vraagstuk, onze uitdaging.

Promec BV heeft de middelen om complexe vraagstukken op te lossen. Door ruime ervaring en technische kennis bedienen wij tevreden klanten in Nederland, Duitsland en België.

Werktuigbouw, het bouwen van werktuigen. Dit is de kernactiviteit van Promec BV. Na het engineeringstraject worden projecten gefabriceerd in de moderne werkplaats in Wijchen. Wij beschikken over een uitgebreid machinepark en goed opgeleid personeel.

Een van de specialismen van Promec BV is het ontwerpen en fabriceren van hijs- en hefgereedschappen. Het ontwerpen gebeurd volgens de actuele nationale en internationale normen. Door middel van ons 3D CAD systeem worden de gereedschappen gemodelleerd en berekend. Alle hijs- en hefmiddelen worden geleverd met de bijbehorende certificaten. Hijsmiddelen tot en met een werklast van 20 ton worden in eigen werkplaats beproefd.

Het personeel van Promec BV beschikt over het VCA, heftruck- en hoogwerkercertificaat. Bovendien zijn onze lassers NEN, NIL gecertificeerd en zijn gekwalificeerd voor het lassen van o.a. hijsmiddelen.

In de werkplaats wordt gebruik gemaakt van de volgende technieken:

  • Verspanende machines: zagen, boren, tappen, ruimen, draaien en freezen
  • Plaatbewerking: watersnijden, knippen en kanten
  • Laswerkzaamheden: MIG, MIG pulserend, TIG en elektrisch al dan niet op locatie
  • Assemblage en testafdeling, waar de producten worden opgebouwd en getest